Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Onervaren Astronauten Maken Ruimtewandeling Met Nieuwe Ongeteste Ruimtepakken

Onervaren astronauten maken ruimtewandeling met nieuwe ongeteste ruimtepakken

bron Twee Amerikaanse astronauten hebben een risicovolle ruimtewandeling gemaakt om reparaties uit te voeren aan het internationale ruimtestation ISS.

Josh Cassada en Frank Rubio droegen nieuwe ruimtepakken die nog niet eerder in de ruimte waren getest. De pakken zijn ontworpen om comfortabeler en functioneler te zijn dan de huidige pakken, maar er zijn zorgen over hun veiligheid.

De ruimtewandeling duurde meer dan 6 uur en de astronauten moesten verschillende taken uitvoeren, waaronder het vervangen van een defecte antenne en het smeren van een robotarm.

Astronauten uitten zorgen over de veiligheid van de nieuwe pakken

Vóór de ruimtewandeling uitten Cassada en Rubio hun zorgen over de veiligheid van de nieuwe pakken. Ze waren bezorgd dat de pakken niet goed zouden passen of dat ze niet genoeg bescherming zouden bieden tegen de ruimtelijke omgeving.

NASA heeft echter aangevoerd dat de pakken veilig zijn en dat ze uitgebreid zijn getest op aarde. Het agentschap zei dat het de zorgen van de astronauten serieus neemt en dat het hen zal blijven ondersteunen tijdens hun missie.

Ruimtewandeling was succesvol ondanks de zorgen

Ondanks de zorgen was de ruimtewandeling succesvol. De astronauten konden alle geplande taken uitvoeren en ze keerden veilig terug naar het ISS.

De succesvolle ruimtewandeling is een belangrijke mijlpaal voor NASA. Het toont aan dat de nieuwe ruimtepakken veilig en functioneel zijn. Het geeft ook aan dat NASA bereid is om risico's te nemen om het ISS te onderhouden en te repareren.

NASA zal de nieuwe ruimtepakken blijven testen

Hoewel de ruimtewandeling succesvol was, zal NASA de nieuwe ruimtepakken blijven testen. Het agentschap wil ervoor zorgen dat de pakken veilig zijn voor gebruik in de ruimte en dat ze voldoen aan de behoeften van de astronauten.

NASA plant de volgende ruimtewandeling in oktober. Tijdens die ruimtewandeling zullen de astronauten meer reparaties uitvoeren aan het ISS.


Komentar